Stage in Saudi Arabie
Door: Bart Dautzenberg
Blijf op de hoogte en volg Bart
11 September 2006 | Nederland, Aalbeek
Na de afgelopen vijf weken China, Italie en Zweden onveilig te hebben gemaakt, vertrek ik over een paar dagen naar Saudi Arabie voor mijn stage bij Petrokemya in Jubail. Petrokemya is een 100% dochter van Sabic, een Saoedisch petrochemisch bedrijf dat enkele jaren geleden alle petrochemische activiteiten van DSM (bij autosnelweg in Geleen) heeft overgenomen.
Mijn planning was om morgenochtend al te vertrekken, maar vanwege vertraging bij de afgifte van het visum is mijn vertrek uitgesteld. Het voordeel is dat ik nu niet om 7.20u 's morgens hoef te vertrekken en ook nog eens rechtstreeks naar Dammam kan vliegen, zonder twee keer over te stappen. Daardoor is mijn vliegtijd beperkt tot 6 uur (eerst 14 uur, incl 7 uur wachttijd!!!). Als het goed is kan ik morgen mijn visum ophalen in Den Haag en vertrek ik woensdag om 13.05 vanaf Schiphol. Als het tegenzit, vertrek ik vrijdag zelfde tijd en ben ik ook nog op tijd, aangezien mijn stage zaterdag begint. Dat brengt me meteen bij een van de grote verschillen tussen KSA (the Kingdom of Saudi Arabia) en NL: het weekend is er op donderdag en vrijdag!
Uiteraard zal ik tijdens mijn stage nog tegen veel meer verschillen aanlopen en via deze site zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen. Ook zal ik mijn foto's op de site zetten en kunnen jullie eventuele reactie plaatsen. Tijdens mijn verblijf in KSA zal ik niet bereikbaar zijn op mijn huidige GSM nummer, maar tijdelijk op het volgende nummer: 06 16 001 473. Ik zal ook zsm een lokale simcard aanschaffen en zodra ik dat nummer weet laat ik het jullie horen.
Ik ga nog even genieten van mijn laatste dagen in NL en jullie horen weer van me zodra ik in KSA ben.
Bart
U P D A T E (12 SEPTEMBER)
AANGEZIEN IK HET VISUM NOG STEEDS NIET HEB, IS MIJN VERTREK DUS UITGESTELD TOT VRIJDAG (DEFINITIEF, IK HEB HET VISUM NU BINNEN). IK VLIEG MET KLM OM 13.05 VANAF SCHIPHOL.
11 September 2006 - 17:32
Bort:
Gijs in Ludwigshafen (DUI), Gilbere in Dundee (GBR), ik in Compiegne (FRA)en jij naar Jubail (SAU).... de hele wereld veroveren we en toch nog tijd om contact met elkaar te hebben :P Veel plezier daar en we spreken elkaar! Geniet nog van de laatste dagen in NLD!
mzzl, bort -
11 September 2006 - 20:40
Mayke:
He Bart leuk nog een paar dagen in nederland,zal marlou fijn vinden. nog bedankt voor de gezellige zaterdagmiddag. tot horens, een fijne vlucht.
kus mayke -
11 September 2006 - 22:07
Henk:
Beste VH (alleen voor Chinagangers te begrijpen),
Vorige week dus voor niets afscheid genomen. Misschien zien we elkaar nog: mocht je nog STC2006 live willen meemaken: op 12sep om 9u30 in STC0.01 is er een verbinding met NZ, vanwaar Alex een telecollege verzorgt. In de pauze geeft STC2006 een nieuwsflits. O ja, in de Shanghai Lolex Watch Competition waar jij zo glorieus de eerste prijs in de wacht hebt gesleept, heeft zich nu een tweede prijs winnaar aangediend: Johan. -
12 September 2006 - 05:50
Don:
Hee Bart
een goede reis en succes in Jubail. Ik wist niet dat jij uit Aalbeek komt, had ik afgelopen zomer nog bij je op de koffie kunnen komen. Volgende stop Japan ? net als je plaatsgenoot
groeten DOn -
12 September 2006 - 06:18
Marianne:
Hoi Bart,
Dit is wel lekker een paar extra dagen in nederland. Heb je meteen kunnen ervaren dat er inderdaad verschillen zijn. Een fijne reis en een mooie tijd daar.
Heel veel groetjes John en Marianne -
12 September 2006 - 06:46
HJ:
He Kerel,
Geheel tegen de verwachtingen in en tegen mijn gebruiken in kijk ik toch maar af en toe op je site. Elke dag denk ik wel, want voorlopig heb ik hier nog niet veel te doen achter mijn desk. Goed om te horen dat het weekend op donderdag en vrijdag is, dus dat betekent dat je op donderdag gewoon een biertje kan drinken net hier in EHV. Oh ja sorry, dat kan natuurlijk niet, geen zorgen. Wij vergeten je niet in EHV en drinken er wel eentje extra. Goede vlucht en we spreken elkaar.
HJ -
12 September 2006 - 07:04
Thijs:
Goed bezig man! Ff naar China, ff naar Saudi Arabie.. Hoe lang blijf je eigenlijk? Ik ben al benieuwd naar de verhalen! -
12 September 2006 - 08:05
Chris:
Yo kerel, have fun!
Dat worden weer mooie verhalen. -
12 September 2006 - 09:08
Manon:
Hey Bart!
Heel veel succes en plezier in KSA! Hoop dat je deze site beter bijhoudt dan ik afgelopen jaar, want ben benieuwd naar alle verhalen!
Xx Manon -
12 September 2006 - 09:17
Jann:
Echt zooo cool dat je gaat!! Weet zeker dat je een toptijd gaat hebben! Hou me op de hoogte van al je belevenissen, en we mailen..
Dikke kus -
12 September 2006 - 09:18
Eelco:
zozo, heb je El Salami toch nog aan het werk gekregen... veel plezier en misschien bevallen de brunettes ook na de overdosis blond...
Enjoy! -
12 September 2006 - 10:59
Maudje:
Eej broertje!
Nu nog niet van je af,schiet niet op zo!! Nu maar hopen dat vrijdag eg doorgaat,anders moete we maar s langsgaan daar in den haag! Geniet nog ff paar daagjes van NL en Marlou of course! Hoe laat vertrekken jullie vrijdag naar t vliegveld?? Kank miss toch nog mee om je uit te zwaaie.
xx je sis -
12 September 2006 - 16:24
Simons:
Aalbeek!
Go conquer the world! Heel veel plezier en succes daar!!! En vind Bin Laden even voor onze Bush, zijn we ook meteen weer van dat gezeik af......
Groet, David -
12 September 2006 - 16:30
Diene Snoebel:
Hey lekker dink, veul plezeer do. Ich hoop dat se good dien bis deis do zoedat wenste teruuk bis in Nl en de kries een gouw baan kinste mich vaak met out zoepuh nummuh!! Hey veul plezeer en het geet dich good..ich houd van dich. X diene schnoebel -
12 September 2006 - 19:10
Merel:
Hee sjeikbart,
maak er wat moois van daar in KSA!Maar dat gaat ongetwijfeld lukken met zo'n mooie naam ;)!
Geniet ervan!
liefs, Merel
12 September 2006 - 19:21
Pap:
Ha zoontje, je bent nog niet eens weg of de reactie's zijn al niet meer bij te houden! wat moet dat worden als je er eenmaal bent. Hoop dat je er ontzettend gaat genieten, maar kzalm'n computerhulpje echt wel gaan missen, nu al! Pap -
13 September 2006 - 09:05
Mams:
hoelijk lukt het vandaag allemaal daar in den haag, dan gaat het avontuur vrijdag echt beginnen. veel succes en uiteraard ook veel plezier, je zult er beslist een mooie tijd hebben kus van mij. -
13 September 2006 - 20:17
Marlou:
Dag lieverd van me!Wat een leuke berichtjes allemaal! Daar kan ik met mijn succeswens natuurlijk niet bij achterblijven, hoewel ik nog even lekker van je mag genieten deze laatste daagjes en je ook persoonlijk nog veel succes kan toewensen.
Heel veel succes en een hele mooie tijd daar!Dikke kus van je meisje -
13 September 2006 - 21:30
Mark:
Goed bezig snode vriend. Het gaat helemaal goed komen met jou! Heel veel plezier en succes toegewenst! -
14 September 2006 - 11:28
El Bas:
Maestro heel veel plezier. Het zal een aparte ervaring worden, maar ook een mooie!
Chao!
Bas -
14 September 2006 - 15:38
Mayke:
hm vrijdag, maandag was ook leuk geweest hadden we je het weekend nog erbij gehad.Een hele fijne vlucht en heel veel plezier. zal om 13.15 even zwaaien als een vliegtuig over komt. kus mayke -
14 September 2006 - 23:09
Ron:
Hey Aalbeek,
Gaat het zo toch echt gebeuren... Goede reis en veel plezier! -
15 September 2006 - 08:11
Mams:
he bart eindelijk is het dan zover eerst vanmorgen met de trein (je hebt gelukkig al een gezellige reis tot in eindhoven met je begeleider van de chili reis, gezellig bijpraten) Dan door naar schiphol, en om 13.10u de lucht in ik volg het op teletekst. een heel goed reis en geniet van je tijd daar kus van mij SUCCES -
20 September 2006 - 13:05
Tom:
kerel,
Eindelijk dan het lang verwachte berichtje van mijn kant.
Ik hoop dat alles naar wens gaat.
Na alle inspanning denk ook zeker aan de nodige ontspanning!!
Geniet van deze geweldige ervaring.
Tom